• 0345 - 632400
 • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Het gebruik van tegels vormt vandaag de dag een van de populairste oplossingen voor een heleboel verbeteringen of projecten zowel binnenshuis als buiten. En dit omwille van een aantal goede redenen. Reinigen en alleen vanuit een praktisch standpunt bekeken, zijn tegels immens veelzijdig en kunnen ze als het ware voor ieder huisrenovatie of –installatieproject gebruikt worden. Ze staan zowel schitterend in keukens en badkamers als gebruikt voor vloerbedekking. En ook voor iets decoratievere doeleinden zoals de bekleding van muren en zelfs bepaalde meubelen vormen tegels het ideale bouwmateriaal.

Het feit dat tegels in een haast oneindige keuze aan kleuren, vormen en patronen beschikbaar zijn en het is niet te verbazen dat vele verbouwers en eigenaars hun ideeën en dromen zien verwezenlijkt worden door de sinds eeuwen gebruikte tegelmethode.

De voor - en nadelen van een betegelde vloer

Er zijn veel goede redenen om voor tegelvloer te kiezen. Tegels zijn tegenwoordig in allerlei maten, vormen en materialen te verkrijgen en er is een ruime keus in kleur en structuur. Welke voordelen heeft een tegelvloer voor jou?

Voordelen:

 • Zeer slijtvast en duurzaam
 • Enorme keuze in groottes, kleuren, patronen en motieven
 • Hygiënische en gemakkelijk schoon te houden
 • Gemakkelijker in onderhoud

Nadelen:

 • Een tegelvloer is voor de meeste mensen moeilijker zelf te leggen dan laminaat of vinyl.
 • Het is belangrijk dat iedere tegel perfect waterpas ligt en dat de voegen niet te diep liggen.
 • Er komt veel pas-, meet- en rekenwerk bij kijken, maar het is daardoor wel mogelijk om zeer strakke randen te creëren.
 • Zonder vloerverwarming voelt een tegelvloer koeler aan.
 • De koudere uitstraling van een tegel werd vroeger vaak als reden aangehaald.
 • Door een tegelvloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming kan men dit tegen gaan.
 • Een tegelvloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat tegels warmte gemakkelijk opnemen en langzaam terug afgeven.
 • Je kunt ook een mooi karpet neerleggen.

Onderhoud

Een stenen vloer is makkelijk in het onderhoud. Zuigen, dweilen. Diverse specialistische onderhoudsproducten beschermen en verfraaien je vloer. En maken het dagelijks onderhoud makkelijker. Laat je adviseren over de juiste keuze. Ook met vragen over specifieke vlekken of problemen helpen wij u graag.

Voorbereiden voor montage

Zorg voor een schone vlakke droge ondergrond.

Vloerverwarming kan prima onder tegels: comfortabel en zorgt voor een vloer die snel droog is. Kies de legrichting van de tegel zorgvuldig. Kijk hierbij goed naar de ruimte: liggend maakt ruimtelijker. Diagonaal geeft diepte. Groot geeft rust. De voeg bepaalt het uiterlijk: hoe dunner hoe belangrijker de kwaliteit van de tegels is. De kleur versterkt de tegelkleur. Een contrastkleur geeft een grafisch effect. Kortom: maak van de voeg geen sluitpost! Vergeet vooral niet je accessoires uit te zoeken: er is een ruime keuze in strips en plinten en dergelijke.

Montagetips

De beste tip die we je hier kunnen geven is met een goede tegelzetter in zee te gaan die ervaring heeft met de tegel die je hebt gekozen. Ga je het toch zelf doen: oefenen met een restpartij. Zeker als je een bijzondere tegel hebt die niet zomaar bij te bestellen is. Kies de lijm op de ondergrond, maar kijk ook naar de tegel: een donkere lijm onder witte marmer kan zomaar doorschijnen.

Geschikte ondergrond

De ondergrond moet vlak en vormvast zijn. Zandcement vloeren en tegelvloeren zijn uiterst geschikt. Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om de ondervloer goed te schuren voordat de uiteindelijke vloer wordt aangebracht. In het geval van gladde oppervlakken, zoals tegelvloeren, past men daarnaast een epoxy primer toe. Deze primer zorgt ervoor dat het cement goed aan de ondergrond kan hechten.

Kleur van de vloer

Een standaard cementgebonden gietvloer is leverbaar in een aantal grijstinten en zandkleuren. De uiteindelijke uitstraling van de vloer hangt af van de wijze waarop de vloer verfijnd wordt en de coating of de waslaag die toegepast wordt.

Top kwaliteit vloertegels

Combineert keiharde topkwaliteit vloeren uit diverse landen met Hollandse degelijkheid en zuinigheid. Daarom kunt u rekenen op lage prijzen voor de vloertegels. Bij ons hebben we werkelijk alle soorten vloertegels die u zich maar bedenken kunt. Of u nu romantische beschilderingen op uw tegels wilt, klassieke designs, modieuze accenten of strakke moderne ontwerpen wij hebben tegels in alle soorten en maten.

Tegen een lage prijs voor vloertegels, terwijl we toch alleen maar sterke merken verkopen. Het kopen van een nieuwe vloer is een belangrijke beslissing waarbij u voor de komende jaren investeert in uw woning. Het is daarom van noodzakelijk belang dat u een goed merk koopt. Bij ons leveren we ook nog eens tegen scherpe prijzen uw vloertegels.

Onderdeel van . Website door